!Cherry blossom!


Breaking News

Kelebihan GLA Complex


Pernah dengar evening primrose oil (EPO) tak?Evening primrose oil ni memang banyak kebaikannya untuk wanita dan juga mesti ada yang teruja sebabnya GLA complex shaklee ni pun mempunyai kandungan evening primrose oil.

Kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E dalam gla complex digunakan untuk mengawal atur kitaran haid,simptom pms dan untuk mereka yang dah menopouse.

Selain tu juga,gla complex ni membantu memperbaiki masalah struktur kulit ,merawat kulit dan menyerikan kulit wajah.Menarik bunyinya tu ,dalam masa sama merawat sengugut ia juga memperbaiki masalah kulit juga.


Nak tahu lagi?kita lihat di bawah
Kelebihan gla complex shaklee
Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf. 

Oh tak lupa juga ,gla complex ini sesuai diambil oleh lelaki dan wanita kerana ia mempunyai vitamin e yang asli.Ramai yang memberi feedback yang positif apabila mengamalkan gla complex shaklee ni terutama untuk merawat masalah sengugut .

Jom kita lihat testimoni di bawah






Berminat dengan gla complex shaklee?
Hubungi saya di bawah untuk konsultasi dan pertanyaan yang lebih lanjut
Your trusted sid
IG :mek_cun
Blog:http://izza-sakura.blogspot.my/
Pages:Vitamincantik
Whatsapp +60193484205
Read more ...

Rahsia kelebihan Vitamin E

Hai ..

Selama ni saya cuma tahu bahawa vitamin c saja yang banyak kebaikan untuk kulit tetapi terlepas pandang pula mengenai kelebihan vitamin e untuk kulit.Sejak saya join Shaklee ni ,rupanya banyak yang saya tak tahu mengenai vitamin e ni.

Saya juga dah amalkan vitamin e ni sekaligus vitamin c shaklee ni.Gabungan dua vitamin ni dikatakan memang serasi bersamalah sebab ia membantu lagi memperbaiki keadaan kulit kita.

Vitamin e juga memang bagus untuk wanita yang sukakan kecantikan hehe..jom kita lihat dari mana sumber vitamin e ni.


Kenapa saya amalkan vitamin e ni?
Akhir-akhir ni ,muka memang suka tumbuh jerawat batu,saya pun tak tahu apa sebabnya .Bila jerawat mengering,mulalah muncul parut pula.Parut inilah yang sangat menggangu penampilan kita 😦😦
Selain itu juga ,saya ada masalah pori-pori terbuka di wajah .

Tapi bila dah amalkan vitamin e shaklee ni ,parut kelihatan pudar dan kulit muka agak sedikit lembab bukan berminyak tau malah pori-pori pun kelihatan agak kecil .





Rahsia kelebihan vitamin E
1. Melambatkan penuaan: Antioksidan yang tinggi dalam Vitamin E mampu melambatkan proses penuaan pada mereka yang mengamalkannya

2. Membantu mengurangkan kesan regangan atau stretchmark akibat kehamilan dan kegemukan lalu.
3. Pencegahan penyakit katarak
4. Mencegah penyakit jantung
5. Melindungi struktur membran daripada rosak
6. Mengekalkan struktur paru-paru, hati dan membran sel darah merah
7. Membantu melancarkan peredaran darah
8. Membantu memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
9. Mengurangkan parut(boleh disapu pada tempat parut)
10. Mengendurkan otot kaki dari kekejangan
11. Meningkatkan pengeluaran air mani
12. Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
13. Menguatkan dinding kapilari
14. Mengurangkan tekanan darah
15. Membantu mengekalkan kecergasan dan meningkatkan prestasi atlit
16. Kulit dan rambut menjadi sihat
17. Mencegah anemia
18. Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok
19. Memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer atau nyanyuk
20. Membantu menghilangkan parut, jerawat, jeragat dan tompok hitam
21. Membantu kesuburan(termasuk dalam set kesuburan Shaklee) dan mengelakkan keguguran
22. Merapatkan hubungan suami isteri@Vitamin Cinta
23. Membantu mencegah "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
24. Sangat membantu dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada.
25. Mengandungi grape seed atau biji anggur yang juga penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.


Kenapa vitamin e shaklee berbeza dari Vitamin e lain?

Vitamin E Shaklee
-Sumber semulajadi
-Pada label di botol terdapat huruf " d" menandakan ia sumber semulajadi
-Mudah diserap oleh badan



Vitamin E biasa
-Vitamin sintetik
-Pada label di botol terdapat huruf "i" menandakan ia sumber tiruan atau sumber kimia.
-Tidak dapat diserap oleh badan dan menyebabkan terjadi toksik di dalam badan pada jangka masa panjang.


Nampak kan perbezaan vitamin e shaklee dan vitamin e biasa??jom kita buat pilihan yang bijak!!

Hubungi saya
PENGEDAR SAH SHAKLEE
SMS/ WHATSAPP 019-3484205
IG:mek_cun
WECHAT:maz282
PAGES:Vitamincantik
BLOG :http://izza-sakura.blogspot.my/
Read more ...

Petua hilangkan batuk tanpa ubat



Musim sekarang ni musim selesema dan batuk berkahak perit rasanya sampai tak lena tidur malam.Dah banyak kali telan ubat batuk tapi tak juga sembuh .


Saya pun tidak terlepas dari terkena jangkitan batuk berkahak ni jadi saya ambil inisiatif dengan mencuba petua hilangkan batuk ni mana tahu berkesan kan.

PETUA 1
Lemon+madu
Perahkan jus lemon dan campurkan bersama sesudu madu dan
minum 3 kali sehari.Ia bukan saja melegakan tekak tetapi membantu anda untuk detoks.

PETUA 2
Bakar bawang putih sehingga masak .Pastikan betul-betul masak untuk hilangkan rasa pedas-pedas nanti mesti tak lalu nak makan hehe, kemudian makan sebiji sehari sehingga batuk anda berkurangan.

PETUA 3
Bila selesema dan batuk memang sedap minum sup ayam ni sebab ia mampu menghilangkan kotoran yang berada di dalam tekak .Selain itu juga kajian mengesahkan yang sup ayam mengandungi anti-inflamasi seperti kebanyakan ubat batuk.

PETUA 4
Minyak sapu Vicks yang memiliki menthol yang boleh disapukan di dada. Selain itu,gula-gula yang memiliki menthol juga boleh dimakan untuk membuka ruang nafas .

PETUA 5
Semasa batuk ni anda perlukan lebih banyak air masak untuk melegakan tekak anda tapi bukan minuman yang manis dan bergas okay.

Sebenarnya banyak lagi petua tradisional untuk melegakan batuk tanpa ubat.Anda boleh cuba dan alaminya sendiri.Petua tradisional bukan saja selamat malah lebih berkesan dari ubat tetapi ingat jika batuk anda berpanjangan ,sila segera berjumpa doktor .Mungkin batuk anda berkaitan dengan penyakit lain
.


Akhir sekali doakan semoga penyakit batuk saya segera sembuh.
Read more ...
Designed By Izzasakura