!Cherry blossom!


Breaking News

Buat duit ONLINE mudah dengan HYPR.MY

Hai semua,

Pernah dengar mengenai HYPR.MY ?HYPR.MY ni merupakan laman web pengiklanan yang menyerupai 8share.

Saya pun baru tahu mengenai laman web ni dari rakan-rakan blogger juga.Terdetik di hati nak sign up iklan ni atas dasar saja suka-suka isi masa lapang disamping buat bisnes tapi tak sangka bila dah banyak share tu dan tengok bahagian wallet.Wah banyaknya!lebih banyak dari income 8share tau!





Ini adalah income saya dari hypr.my.Rajin share banyaklah dapat kan hehe.

Syaratnya pun mudah je,kita share dengan rakan-rakan dan tunggu saja orang lain klik iklan kita.KLIK IKLAN DAPAT DUIT.

Pastikan ayat anda nampak kelihatan menarik supaya orang lain akan klik iklan tersebut.

Satu iklan 0.22sen jadi bayangkan contohnya sehari ada 282 rakan yang klik iklan kita mestilah dah dapat RM50.

Cara register klik di bawah ini
http://hypr.my/tracking/w4MJ97z7ArlvuV8NLZQwnDtq4xUU0b

Iyalah dari kita online sekadar suka-suka baik kita cari cara buat duit online mudah sebegini.

Tiada modal diperlukan.Risiko pun rendah.
Hanya perlukan smartphone dan internet di tangan.

Semoga berjaya !
Read more ...

PETUA CANTIK GUNA HAMPAS KELAPA & KUNYIT



Hai semua.
Lama sungguh tak berblog .Bukan tak ada masa tapi kadang idea tu tak muncul bila nak tulis blog.Lebih banyak menulis di page dan sibuk buat bisnes .

Jadi harini saya nak berkongsi sedikit petua dari sumber
Sarifa Redzuan II dan Abang Terlajak Laris.

Bagi anda yang minat petua kecantikan ni bolehlah cuba .Petua kecantikan sebegini bukan saja berkesan malah menjimatkam duit juga.

Memang berkesan tapi kenalah konsisten juga jangan ikut sangat sikap malas kita ini.

Bila KULIT SIHAT,BADAN SIHAT,DUIT PUN BERTAMBAH ..haa gitu 😊😄

Zaman sekarang ini banyak sangat produk kecantikan yang tumbuh bagai cendawan selepas hujan jadi berhati-hatilah kita tak tahu bahan apa yang dimasukkan dalam produk tersebut.

Takut nanti buah pinggang pun rosak akibat obses dengan produk sebegini.

Sudah sedia ?jom mula
Bahan bahannya

1. 7 sudu besar hampas kelapa 
2. Sedikit kunyit hidup @ serbuk kunyit 
3. 2 sudu besar gula biasa atau gula perang 
4. 1 sudu besar garam halus 
5. 2 sudu tepung beras

Kisar kesemua bahan dengan pengisar kering.
Tara dah siap!

Cara guna

1. Campur air biasa atau air mawar, kacau sebati dan scrub muka atau badan
2. Kalau mahu kesan lebih power boleh perah sedikit air limau kasturi @ atau lemon dan scrublah di badan dan muka.
3. Amalkan seminggu 2-3 kali.
4. Lebihan scrub boleh simpan dalam peti. Boleh tahan dekat 2 minggu kalau tidak di campur air.
Selamat mencuba.

In Sha Allah. Akan nampak perubahan ketara.

Mudah saja kan?jom cuba!

Untuk lebih tips kecantikan lain boleh juga

Follow IG https://instagram.com/maz_shaklee
Read more ...

Bagaimana untuk mengurangkan masalah resdung tanpa ubat

Hai semua.

Kali ni saya nak membincangkan topik mengenai resdung .Sebenarnya ramai tak perasan risiko menghidap resdung.

Resdung ni tak boleh dibuat main kerana ia akan menjadi lebih kronik dan boleh membawa maut.Memang bahaya sangat .

Apa maksud resdung yang sebenarnya?
Boleh lihat pernyataan di bawah.

Pakar Hidung, Telinga dan Tekak Hospital Pakar Perdana, Dr. Mohamad Hamzah menyatakan resdung adalah sejenis penyakit hidung yang berpunca daripada radang pada membran. Sinus pula merujuk kepada rongga dalam tulang muka yang dipenuhi mukosa. Rongga sinus yang tersumbat berisiko menyebabkan masalah kesihatan kerana bakteria dan kulat mudah membiak di dalamnya serta menghasilkan nanah. Sebagai tambahan, resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mukus. 

Antara komplikasi penyakit resdung:

-Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
-Jangkitan otak (meningitis)
-Sakit tekak yang kronik
-Jangkitan tulang muka
- lelah
-Berdengkur yang kronik
-Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
-Alahan hidung atau hidung sensitif
-Selesema biasa yang melarat.

Jadi saya kongsikan sedikit petua merawat resdung tanpa ubat hasil dari carian" google".Anda boleh amalkan petua di bawah tapi tak dijamin berkesan 100%😊.

Petua 1
1.Minum air secukupnya
Minum air mineral dapat membantu lendir pada hidung keluar disamping itu juga anda perlu mengurangkan minum minuman yang berkafein ,minuman manis serta berkarbonat.Jangan lupa juga hentikan tabiat merokok anda.

2.Limau nipis dan daun pandan.
Petua yang mudah hanya menggunakan bahan semulajadi iaitu limau nipis dan daun pandan.Mula-mula perah 8 buah limau nipis sehingga air limau kelihatan banyak dan juga 10 helai daun pandan dihiris secara halus.

Ramas daun pandan sehingga air berubah menjadi kehijauan kemudian tapiskan sehingga tinggal air saja.Selepas itu campurkan air buah limau tadi bersama air daun pandan .

Cara yang seterusnya ialah basuhkan muka anda dengan air tadi.Biarkan sehingga kering serta elakkan terkena di kawasan mata atau hidung ya.Lakukan selama 3 jam untuk hasil yang terbaik.


3.Cuka epal dan madu.
Cuka epal ni memang rasanya agak masam namapun cuka kan hehe tapi banyak sangat khasiatnya terutamanya untuk menghilangkan resdung.Anda hanya perlu ambil 3 sudu makan cuka epal dan masukkan ke secawan air panas atau boleh juga gantikan dengan teh.Jangan lupa tambah madu dan gula secukupnya.

4.Kunyit
Petua yang seterusnya ialah menggunakan kunyit.Kunyit ni sebenarnya mengandungi anti-inflamasi kunyit terkandung sifat anti-inflamasi semulajadi dan antioksidan.Kunyit ni dijadikan minuman hangat dengan mencampurkan kunyit ke dalam secawan teh .Ini dapat membantu mencairkan mukus pada hidung dan membantu mengurangkan tekanan di kawasan wajah akibat sinus.


Okay itu saja petua yang dapat saya kongsikan.Petua di atas berkesan jika diamalkan secara kerap.Oh ya,jika anda tidak punyai masa untuk mengamalkan petua dia atas saya cadangkan anda menggunakan Set Resdung Shaklee .



ALTERNATIF RAWAT RESDUNG DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

🌷 ALFAFA COMPLEX
🎈Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri.
🎈Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan eczema,resdung,alergi,dan gegata.

‼MEREKA YANG MENGHIDAP SLE TIDAK BOLEH MENGAMBIL ALFAFA SEBAGAI SUPLEMEN ‼

🌷 B COMPLEX
🎈B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan.
🎈Membantu hati menghasilkan glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel-sel mati.
🎈Membantu dalam pembinaan protin dalam tubuh.
🎈Memelihara sistem saraf dan berfungsi sebagai anti-stress.

🌷 VITAMIN C
🎈Bertindak sebagai anti-histamin,tanpa kita perlu mengalami side effects dari pengambilan drugs anti-histamin.
🎈Menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh badan.
🎈Membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol.
🎈Meningkatkan fungsi T-Cell dan Macrophage (fungsi sistem pertahanan badan,sel darah putih)
🎈Meningkatkan oksigenasi pada tisu-tisu dalam tubuh badan.
🎈Meningkatkan penyembuhan tisu.

Hubungi saya untuk mendapatkan SET RESDUNG SHAKLEE berserta konsultasi percuma😉

IG: https://instagram.com/maz_shaklee
WSAP :http://cundansihat.wasap.my
Read more ...
Designed By Izzasakura